לא רוצים להיות נטל על הילדים
בחודש האחרון נפגשנו עם זוג נשוי, שניהם סביב גיל 65, שמתגוררים בקרבת המשרד. הם בחרו להגיע לפגישה עם שתי בנותיהם, שהן נשים בוגרות ונשואות. מה שהוביל למפגש הייעוץ במשרדנו, היתה שיחה משפחתית אשר במהלכה הבינו בני הזוג כי בנותיהם בעצם אינן יודעות דבר וחצי דבר על המקורות הכספיים בהם משתמשים ההורים בחיי היומיום, העתודות הכספיות המשמשות להבטחת העתיד, התכניות שלהם למצב שבו אולי ייאלצו לעזוב את הבית, ועוד..
לבני הזוג היה חשש, כמו להורים רבים בני גילם, כי במקרה שחלילה יהיו במצב בריאותי לא טוב, ויצטרכו סיוע או סיעוד, הדבר עלול להיות נטל על בנותיהם. כדי להימנע עד כמה שניתן מאפשרות עתידית שכזו, הם החליטו ליזום מפגש ייעוץ בו הם פרסו בפנינו את חששותיהם והעלו שאלה מרכזית:
"מה ניתן לעשות בהווה, כאשר מצבם הרפואי כשיר ומצבם הכלכלי טוב, כדי שלא יהפכו בעתיד להיות נטל על הילדים?"

מה קורה כשהגלגל מתהפך
יש רגע בחיים שבו הגלגל מתהפך, במקום שההורים יטפלו בילדים, הילדים צריכים להתחיל לטפל בהורים, אשר, בשלב מסוים, מאבדים את עצמאותם וזקוקים לעזרה.
הטיפול בהורים הוא לא נטל, הוא חובה מוסרית ואנושית.
אבל, אם לא נכין מראש את התשתית הנדרשת לצורך הטיפול, אז הוא עלול להפוך לנטל על הילדים, וגם איכות הטיפול עלולה להיפגע.
מהו תכנון משפטי מוקדם?
תכנון משפטי מוקדם הוא מעין פוליסת ביטוח, שעוד לא הופעלה, שנותנת לילדים, סט של כלי-עבודה, שהוכן מראש, ומאפשר להם לקחת על עצמם את הטיפול בהורים, בצורה מוסדרת וברורה.
באמצעות תכנון משפטי מוקדם, ההורים יכולים להתוות את הרצונות שלהם, לקבוע הוראות והנחיות, להחליט מי יפעל בשמם ובמקומם, והלכה למעשה - להכין תכנית, אשר תשמש את הילדים, בשלב שבו יתהפך הגלגל. בעזרת התכנית, הטיפול יתבסס על ביצוע של הוראות מפורטות, שיאפשרו לילדים לשאת ב"נטל", ולהורים לסמוך על הילדים, ולהרגיש בטוחים.
אז איך עושים תכנון משפטי מוקדם?
תכנון משפטי מוקדם יכול לבוא לידי ביטוי במגוון כלים משפטיים ואחרים, כמו למשל:
· ייפוי כוח מתמשך
· צוואה
· הסכמים משפחתיים, כמו - הסכמי מתנה/הלוואה, הסכמי ממון, הסכמים לשימוש ברכוש המשפחתי
· הסדרת תמיכה כספית בילדים
· בחירת דמות מפתח - גורם מייעץ שילווה את הילדים בהחלטות משמעותיות
· קביעת מנגנון לקבלת החלטות בין הילדים - באופן שימנע מבוי סתום
מתי כדאי לעשות תכנון משפטי מוקדם?
כמה שיותר מוקדם - כך יותר טוב.
כפי שניתן לראות, תכנון משפטי מוקדם הינו מכלול של פתרונות מעשיים, ולכן מדובר בתהליך,
שהתוצר שלו ישרת אותנו ואת המשפחה שלנו למשך שנים ארוכות.
במקרה של הזוג שהגיע לפגישה עם בנותיו, קיימנו דיון מעניין ומעמיק באמצעות שיח פתוח, כדי להבין את תמונת המצב המשפחתית, הרצונות והצרכים, והמאפיינים של הקשרים בתוך המשפחה - למעשה ביצענו מיפוי, שהוא השלב הראשון בסדרה של פגישות שאנו עורכות, כאשר לקוח רוצה לעשות תכנון משפחתי-משפטי.
על השלבים הנוספים והבאים תוכלו לקרוא בכתבה הבאה >>
משרד עו"ד מליניאק מתמחה בייעוץ משפטי - למשפחה, לדורותיה, תוך התאמה לכל שלב משלבי החיים, לרבות טיפול בסכסוכים וייצוג בבתי משפט. יש לנו ניסיון רב בתכנון העברת עושר בין-דורית, באמצעות הסכמים משפחתיים לסוגיהם, וכמובן באמצעות צוואות.
מעל לכל יש לנו הבנה עמוקה בסיטואציות משפחתיות מורכבות, אנו פועלות קודם כל מנקודת המבט של טובת המשפחה, תוך התייחסות לפן הכלכלי, ונותנות ללקוחותינו ייעוץ מקצועי, תוך שמירה על סודיות ובזמינות גבוהה.
Commentaires