השבוע נפגשנו עם לקוח של משרדנו - בעלים של עסק מצליח ושל נכסי נדל"ן רבים. במהלך הפגישה עלתה השאלה האם יש לו תכנית - כיצד בכוונתו לחלק את רכושו בין ילדיו. תשובתו הייתה "אחרי המבול".

כעורכות דין שמתמחות בדיני משפחה וירושה, אנו שומעות לא מעט את המשפט הזה, ומבינות שהוא נובע מן הקושי להתמודד עם החלטות קשות.
יש לנו קושי לעצור, לחשוב, לתכנן - לגבי דברים שאינם, לכאורה, דחופים, ולכן אנחנו נמנעים מלעסוק בנושא החשוב - של מה יקרה עם הרכוש שלנו לאחר לכתנו, ובוחרים להשאיר את ההתמודדות לדורות הבאים.
האם יש בכך היגיון?
הרי ברור שלהורים יש אינטרס מובהק ורצון עז, שבין ילדיהם ישררו יחסים טובים של אחווה ורעות.
והם יעשו כל שביכולתם, במהלך חייהם, להשכין ביניהם שלום.
אבל, בבואם לקבל החלטות כיצד יחלקו את רכושם בין ילדיהם, הם מעדיפים שלא להתמודד עם הדילמה, ולהותיר אותה לא פתורה, וכך פותחים פתח במו ידיהם לקרע שייווצר, לאחר לכתם.
ככלל, צוואה נתפסת כשייכת לעולם המבוגרים. כאילו, היא זו שמבשרת את הקץ. גם כשכבר מתקבלת החלטה לעשות צוואה - תהליך קבלת ההחלטות, איך לחלק ולמי, הוא מורכב. המחסום הוא בעיקרו נפשי, למרות שברורה לנו הנחיצות של עריכת צוואה, אשר תסדיר את הרצון שלנו, ותמנע פגיעה במערכת היחסים המשפחתית.
בהעדר צוואה יחולו הכללים של חוק הירושה, וייווצרו שותפויות בין כל היורשים בכל הרכוש. בחלק מהמקרים יצוצו מחלוקות, כי לכל יורש צרכים משלו ואינטרסים שונים, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי, להגיע להסכמות שיהיו מקובלות על כולם. זו הדרך הקצרה ביותר לסכסוך משפחתי, שמגיע לפתחו של בית המשפט.
לכן, תוך כדי הפגישה, הצענו ללקוח לנסות מעכשיו את החלופה - "לפני המבול".
כלומר, לשבת ביחד איתנו, לנהל שיח פתוח וכנה, להבין מה הרצונות מצד אחד, ומה הצרכים מהצד השני, ולבנות ביחד תיבה - נוחה, מרופדת וידידותית, שתשמש ארגז כלים לדורות הבאים.
משרדנו מתמחה בייעוץ משפטי - למשפחה, לדורותיה, תוך התאמה לכל שלב משלבי החיים, לרבות טיפול בסכסוכים וייצוג בבתי משפט.
יש לנו ניסיון רב בעריכת צוואות, ובטיפול בבקשות לצו קיום צוואה, לרבות בתיקים אשר מצריכים ניהול של הליכים משפטיים. אנו נותנים ללקוחותינו ייעוץ מקצועי, תוך שמירה על סודיות ובזמינות גבוהה.
לפרטים נוספים ולפגישת ייעוץ התקשרו 03-6093033.
Comments